top of page
Yazarın fotoğrafıGarandere

Koronavirüse Karşı Etkin Madde Oleuropein Nedir?

Güncelleme tarihi: 21 Şub 2022



Son günlerde daha önce duymadığımız ve pek de alışkın olmadığımız terimleri sıkça duyar olduk. Aslında bunlar yüzyıllardır var olan ama adı henüz koyulan ya da yeni duyduğumuz terimler.


Oleuropein terimi, zeytin ağacı Olea Europaea'nın botanik adından türetilmiştir. Oleuropein, zeytin meyvesinin içinde bulunan oldukça önemli bir tür fenolik acı bileşiktir. Yani zeytine acılık tadını veren oleuropeindir ve bu madde 30 farklı fenolik bileşen barındıran natürel sızma zeytinyağının mucizelerinden biridir.


Aslında binlerce yıl hayatta kalabildiği için “ölümsüz ağaç” diye anılan zeytin ağacının, uzun ömürlü olması da oleuropein sayesindedir. Oleuropein, zeytin ağaçlarını hastalık ve zararlılardan koruyan en önemli etkin maddedir.


Zeytin ağacında bulunan oleuropein maddesinin, virüs kaynaklı hastalıkların tedavisinde etkili olduğu, kanserli hücreyi yok ettiği, hücre hasarını önlediği ve vücuttaki iltihabı azalttığına yönelik birçok çalışma mevcuttur.


Zeytinyağını sağlıklı olarak adlandırmamıza sebep olan yağ molekülleri değil, içeriğindeki oleuropein maddesi ve polifenollerdir. Total polifenol sayısı tüketiciler için çok önemlidir. Sağlığımızı yağ moleküllerine borçluyuz ama sağlıklı yağları oleuropein ve polifenollere borçluyuzdur.


Bugün, koronavirüsün bulaşmasını tek başına yüzde yüz engelleyebilecek veya tedavi edebilecek herhangi bir gıda olmasa da zeytinyağının, sağlıklı ve dengeli beslenmeyle beraber bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlanmıştır.


Sadece koronavirüs için değil, diğer hastalıklara karşı da kalkan oluşturmak için düzenli olarak yüksek polifenollü soğuk sıkım sızma zeytinyağı tüketmek sağlığımız için oldukça faydalıdır.


Sağlıkla kalın.


· Bu bölümde sağlanan tüm içerik bilgi verme amaçlı olup, tıbbi öneri olarak veya doktorunuzun tavsiyesi yerine kullanılmamalıdır. Tıbbi yardım ve bilgilendirme için doktorunuza danışınız.


Son Yazılar

Hepsini Gör

Opmerkingen

Beoordeeld met 0 uit 5 sterren.
Nog geen beoordelingen

Voeg een beoordeling toe
bottom of page