top of page
Yazarın fotoğrafıGarandere

‘Delice’ Seviyorsak Nedeni Var



Zeytin ağaçları kocaman bir hikayedir. Meyveleri hayattır. Kökleri asırlar öncesiyle kurduğumuz bir yolculuktur. Ama siz bakmayın zeytin ağaçlarının böyle ağır başlı durduğuna. Zeytin ağaçlarının atası aslında bir deli oğlandır. Onun adı Delice’dir.


O, zeytinin en yaban, en doğal hali “zeytinin delisi”dir. Rahatı sevmez, çetin yer ister. Zorlukları, sarp kayalıkları sever. Kayaların, dikenlerin arasında büyür gider. O, uslu zeytin ağaçlarının yanı başında tek başına bıkmadan usanmadan büyür ve hiç pes etmez.


Zeytinin delisi dediysek de gelin görün ki tadıyla ve doğada varoluşuyla en değerli zeytin ağaçlarından birisidir. Doğanın en nadide ağaçlarından olan bu ağaç besin değerleri bakımından eşi benzeri bulunmaz bir hazinedir. Hani eskiler derler ya “Deli ile veli arasında bir harf fark vardır” diye, işte bu ağacın ‘deli’ mi, yoksa ‘veli’ mi olduğuna gelin siz karar verin.


Zeytin ağacının hikayesi ‘Delice’ ile başlar. Delice, aşılanıp ıslah edildiğinde zeytin ağacına dönüştürülüp verimli hale getirilir. Delice zeytinin meyvesi yenmez ama sıkılır ve yağ elde edilir. Delice, yağ verme konusunda oldukça cimridir. Yağının kıymeti de tam olarak buradan gelir. 20 ile 35 kilo arasında delice zeytinden ancak 1 litre yağ elde edilir. Deliceden elde edilen zeytinyağı en saf, en kaliteli yağdır. Bu yağ, pek çok bölgede geleneksel tedavi yöntemlerinde kullanılır, ilaç niyetine tüketilir. O yüzden kıymetini bilenler için delice zeytinyağı bir hazinedir.


Delice zeytinyağını doğanın sağlık iksiri yapan sır içeriğinde bulunan polifenollerdir. Yapılan araştırmalarda polifenol oranının aşılanmış zeytin ağaçlarına göre 4 katına kadar çıktığı tespit edilmiştir. Polifenoller en yaygın ve güçlü antioksidanlardır. Delice zeytinyağı o kadar faydalıdır ki içeriğindeki yüksek polifenol oranı sayesinde kanser ve atar damar hastalıklarını önlemeye yardımcı olur.


Binlerce senedir Anadolu insanı delice zeytinyağının değerini ve verdiği ürünün sağlık açısından faydasını fark etmiş, bundan faydalanmıştır. Tamamen doğadan elde edilmesinden dolayı yüksek kalite ve polifenol içeren delice zeytinyağı özellikle tarihsel zamanda ilaç olarak da kullanılmıştır.


Çok değerli olan, sınırlı sayıda ve özel seri olarak ürettiğimiz Delice’yi sizlerin beğenisine sunuyoruz. Taze ve tadına doyulmaz eşsiz Delice Garandere zeytinyağı çiğ tüketime uygundur. Her sabah bir çay kaşığı Delice zeytinyağını gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.


Garandere’nin şifası sizinle olsun.





Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page